Oulu

Tervetuloa Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakuntien Vapepa-sivuille

Huomaa: Alasivumme löytyvät tämän sivun oikeasta reunasta kartan vierestä.

Etusivu on päivitetty 30.5.2017.

Huomio: Tämä vanha Vapepa-sivusto suljetaan kesän 2017 aikana ja siirrytään käyttämään pelkästään uutta sivustoa, joka toimii jo osoitteessa www.vapepa.fi.

Alueemme Vapepa-organisaatio muodostuu toimikunnista (maakuntatoimikunta ja 5 paikallistoimikuntaa), hälytysryhmistä (196) ja vapaaehtoisista (n. 2450). Toiminnan painopisteinä ovat koulutus, yhteistoiminta ja hälytystoiminta. Vapepa avustaa viranomaisia n. 40 hälytystehtävässä vuosittain. Tavallisin tehtävä on kadonneen etsintä. Vapepa-ryhmien käytössä on suuri määrä erilaista kalustoa; muun muassa viestivälineitä, moottorikelkkoja, veneitä, pelastus- ja jälkikoiria sekä  ilma-aluksia.

Tule mukaan Vapepa-toimintaan. 
 
Vapepan toimintaan pääset mukaan liittymällä johonkin sen hälytysryhmistä. Vaihtoehtoja on useita; esim. tiepalvelu-, liikunta-, ulkoilu-, maanpuolustus-, pelastustoiminta-, ensiapu- ja naisjärjestöt.

Yllä olevaan karttaan on merkitty ne alueemme paikkakunnat ja kylät, joilta löytyy yksi tai useampia Vapepa-ryhmiä. Keltaiset pisteet merkitsevät Vapepa-johtajia. Sivun oikeasta reunasta löydät Vapepa-toimikuntien linkit (Jokilaaksot, Kainuu, Kuusamo, Oulun seutu, Pudasjärvi-Taivalkoski), joiden kautta löytyvät alueiden hälytysryhmien linkit/tiedot.

Jos huomaat, että asuinseudullasi ei ole ainuttakaan Vapepa-ryhmää, ja Sinulla itselläsi olisi halua ja puhtia vaikuttaa asiaan uuden ryhmän perustamiseksi, ota yhteyttä Suomen Punaisen Ristin Oulun piirin valmiuspäällikköön p. 0400 137 037 / Markku Grip tai 15.6.2017 jälkeen tulevaan valmiuspäällikköön p. 040 727 6691 / Ari Haaranen.

Tarkempia tietoja Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakuntien toiminnasta löydät sivun oikeasta reunasta avattavista linkeistä (mm. Maakuntatoimikunta, Ohjeita, Tapahtumakalenteri, Alueemme uutisia, Hälytystilastoja, Vapepa-tiedote). Sivun yläpalkin linkit vievät valtakunnan sivuille.
Julkaise syötteitä