Uusimmat uutiset

Nettisivut

Rauman seudun Vapepa löytyy myös fp:sta. Rauman seudun vapepa Sähköpostia voit lähettää paikallistoimikunnalle. (raumanseudunvapepa@gmail.com)

OHTO-koulutus Riihimäellä

Paikka: Riihimäen Reserviläisten kerhotila, Lopentie 3-7, Riihimäki.

Aika: 28.11.2016 kello 18.00-20.00

Kouluttaja: Pekka Malminen

Koulutus on suunnattu ensisijaisesti jo tietokoneen, tabletin yms. käyttötaitoisille. Koulutukseen mukaan tarvitset internet yhteydellä varustetun tietokoneen tai älylaitteen. Koulutuksen tavoitteena on tutustua OHTOON ja oppia sen peruskäyttö.

Ilmoittautumiset 20.11.2016 mennessä Sini Tammiselle sähköpostitse sintti.ta(at)gmail.com tai tekstiviestillä nroon 040 741 6994.


Vapepan huomionosoitukset haettavissa 9.10. saakka

Hakemukset huomionosoituksista tulee tehdä 9.10. mennessä joko sähköisesti osoitteessa https://vapepa.fi/huomionosoitus-hakemus/ tai perinteisesti tulostamalla nettilomakkeesta paperille. Hakemus toimitetaan valmiuspäällikölle määräaikaan mennessä. Hakemuksen voi jättää palkittavan oma yhdistys tai Vapepan paikallistoimikunta. Hakija vastaa huomionosoituksen vaatimusten täyttymisestä allekirjoituksellaan.

Perinteiseen tapaan huomionosoitukset jaetaan Vapepa-foorumeilla, jotka pidetään tänä vuonna 26.11. etelän osalta Jyväskylän Laajavuoressa ja pohjoisen osalta Pikku-Syötteellä.


Vapepa osallistui kadonneen vanhuksen etsintään Juankoskella

Poliisi, Vapaaehtoinen pelastuspalvelu ja lentopelastus etsivät kadonnutta miestä maanantai-illasta 22.8. saakka.

Vapaaehtoisen pelastuspalvelun etsijät löysivät kadonneen läheltä katoamispaikkaa vanhasta rakennuksesta tiistaina 23.8. Kadonnut ehti olla kateissa vajaan vuorokauden ajan ja oli löydettäessä kylmettynyt ja heikossa kunnossa.

Poliisi kiittää ihmisiä saamistaan runsaista havainnoista ja tiedoista.

Poliisin tiedotteeseen pääset klikkaamalla tästä


Vapepa osallistui palavan opiskelija-asuntolan evakuointiin Joensuussa

Kerrostalon ullakko tuhoutui täysin Joensuun Penttilässä rajussa tulipalossa sunnuntaisena iltapäivänä toukokuussa 15.5. Tulipalo teki pahaa tuhoa talon viidennessä sekä jossain määrin myös neljännessä kerroksessa. Kerrostalossa oli 56 soluasuntoa neljässä kerroksessa, joista tuli tuhosi useita. Asuntolassa asuvat opiskelijat, joista suuri osa oli ulkomaisia vaihto-opiskelijoita, jouduttiin evakuoimaan tulen ja sankan savun vuoksi. Henkilövahinkoja palo ei vaatinut. Tuli karkasi parvekkeelta mitä ilmeisimmin venäläisen savukkeen tumpista.


Vapepan verkkosivut uudistuvat

Vapepan uudet verkkosivut julkaistaan keskiviikkona 26.4.

Uusilla verkkosivuillamme voit tutustua Vapepan eri vapaaehtoistehtäviin ja lukea lisää jäsenjärjestöistä. Uusilta sivuilta löydät helposti myös uutiset ja tapahtumat niin valtakunnallisesti kuin paikallisestikin. 

Tietoa löytyy suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.

Tule ja tutustu!


Espoon paikallistoimikunta palkitsi

Pitkän tauon jälkeen on jälleen Suomen Punaisen Ristin, Kehä-Espoon osasto hakenut jäsenilleen pronssiset ansiomitalit, 1:lk. ansiomerkit sekä ansiomerkit. Vapepan paikallistoimikunta sekä Uudenmaan maakuntatoimikunnat ovat hakemusten perusteella ne myöntänyt

Pronssinen ansiomitali on myönnetty

Anders Blombergille pitkästä työstä Vapepan tavoitteiden saavuttamiseksi. Hän on toiminut Espoon paikallistoimikunnassa etsijänä, maastoryhmän johtajana, Vapepa johtajana sekä paikallistoimikunnan sihteerinä. Hän on myös ollut tärkeä yhdyshenkilö Vapepan peruskoulutuksien järjestämisessä. 


Vapaaehtoisen pelastuspalvelun toiminta jatkui aktiivisena vuonna 2015

Vapaaehtoisen pelastuspalvelun Vapepan vapaaehtoiset hälytettiin viranomaisten avuksi 287 kertaa viime vuonna. Meripelastusseuran vapaaehtoismiehistöt hälytettiin kiireellisiin tehtäviin 124 kertaa ja Lentopelastusseuran koneet lensivät 21 etsintälentoa.

Osaavien auttajien verkosto

Vapepan vahvuus ovat koulutetut ja organisoidut vapaaehtoisjoukot. Koko maassa toimii noin 1500 Vapepan hälytysryhmää, joihin kuuluu noin 22 500 vapaaehtoista. Meripelastusseuralla on 130 alusta ja Lentopelastusseuran jäsenyhdistyksillä yli 70 etsintälentoon soveltuvaa lentokonetta.


Uusi karttasovellus Vapepan hälytysryhmien käyttöön

Oulun Vapepan hälytysryhmät ovat rakentaneet karttasovelluksen, joka hakee kartta-aineiston eri lähteistä ja muodostaa niistä halutun kokoisia kuvatiedostoja. Kartalle saa halutun kokoisen pelastuspalveluruudukon ja halutun ruudun löytää kirjain-numeroyhdistelmillä kartan reunoilta.